Από πότε πρέπει να ξεκινήσω εκπαίδευση;

Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Χανιά

Η εκπαίδευση και η διαμόρφωση συμπεριφοράς ξεκινά από την πρώτη μέρα που παίρνουμε το κουτάβι στο σπίτι μας (δηλαδή 2 μηνών), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες συμπεριφορές στο μέλλον. Σε αυτή την πρώιμη ηλικία είναι σημαντικό να διαχειριστούμε όλες τις δραστηριότητες όπως: τουαλέτα, κοινωνικοποίηση (π.χ. περιβάλλον, κτίρια, ήχους, άλλους ανθρώπους / παιδιά, άλλα σκυλιά / ζώα κλπ), τα όρια του εδάφους (π.χ. πάρκο ή κλουβί). Η εισαγωγή σε αυτά θα πρέπει πάντα να γίνεται σταδιακά και σε θετικό πλαίσιο.

Πολλοί κτηνίατροι εδώ στην Ελλάδα δε θα προτείνουν να πάρετε το κουτάβι σας έξω έως ότου όλοι οι εμβολιασμοί ολοκληρωθούν, ωστόσο, κάποια περιορισμένη κοινωνικοποίηση σε αυτά τα πρώτα στάδια θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τη δημιουργία ενός καλά ισορροπημένο χαρακτήρα. Κατά την κοινωνικοποίηση, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους άλλους σκύλους / κουτάβια και ότι είναι υγιή. Βεβαιωθείτε ότι το νέο υπαίθριο περιβάλλον είναι καθαρό, στεγνό και απαλλαγμένο από περιττώματα άλλων ζώων.

Η εκπαίδευση μπορεί να αρχίσει σε αυτή την νεαρή ηλικία,  χρησιμοποιώντας θετικές μεθόδους ενίσχυσης. Με τον τρόπο αυτό το κουτάβι σας θα είναι περισσότερο προσηλωμένο σε εσάς και θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε σας, σε αντίθεση με άλλα τεχνάσματα, το οποίο με τη σειρά του θα κάνει την εκπαίδευση στο μέλλον πολύ πιο εύκολη!

Ρωτήστε μας για το τι πρόγραμμα εκπαίδευση θα σας βοηθήσει καλύτερα.

 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Σελίδες
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Αρέσει σε %d bloggers: