Κτητικότητα φαγητού / αντικειμένου

Κτητικότητα φαγητού/αντικειμένου/παιχνιδιού/χώρου/επίπλων/ανθρώπωνΗ κτητικότητα του φαγητού ή του αντικειμένου είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και σε συνδυασμό με επιθετικότητα γίνεται ακόμα σοβαρότερο.

Ο σκύλος που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, φαίνεται ότι τον κυριαρχεί μια σύγχυση ίσως και φοβία.  Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να τεθούν κανόνες συμβίωσης που θα βάζουν τον ιδιοκτήτη στη θέση του οδηγού της αγέλης.  Ο οδηγός της αγέλης δε τιμωρεί το σκύλο. Οι τιμωρίες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τον φοβίσουν και να τον κάνουν να μην σας έχει εμπιστοσύνη και να εκδηλώνει μεγαλύτερη επιθετικότητα.

Ο οδηγός είναι αυτός που φροντίζει και περιποιείται το σκύλο του, που παίζει μαζί του και το παίρνει βόλτα. Ο οδηγός θέτει τους κανόνες συμβίωσης στο σπίτι και τους εφαρμόζει πιστά. Η ύπαρξη και εφαρμογή κανόνων κάνει το σκύλο να αισθάνεται πιο σίγουρος, ήρεμος και φιλικός. Εσείς καθορίζετε πότε και πόσο θα φάει. Του δίνετε 15-20 λεπτά και αν δεν τελειώσει την τροφή του, απομακρύνετε την κούπα μέχρι το επόμενο προγραμματισμένο γεύμα. Ο οδηγός εκπαιδεύει το σκυλάκι του να υπακούει σε ορισμένες εντολές όπως «έλα», «κάτσε» κλπ.

Ο σκύλος δεν έχει παιγνίδια. Τα παιγνίδια ανήκουν σε εσάς,  τα δίνετε και τα παίρνετε όποτε θέλετε. Έχετε όλα τα παιχνίδια μαζεμένα σε ένα καλάθι και δώστε τα όποτε εσείς επιθυμείτε.

Καλό είναι πριν κάνετε το οτιδήποτε να επικοινωνήστε και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία θετικό εκπαιδευτή.

 Κάντε κλικ εδώ για να ρωτήσετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Σελίδες
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Αρέσει σε %d bloggers: